Wij gebruiken cookies om het winkelen bij ons gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies en ons privacy beleid. Klik op het kruisje rechts om deze melding te sluiten.
Kies een houder voor uw telefoon of tablet.
Kies een montagebeugel voor uw auto.
Bestel uw persoonlijke telefoonhouder!
Meer informatie
Minimaliseer uitleg

Brodit telefoonhouder op je motor

Niet alleen automobilisten gebruiken een Brodit telefoonhouder. Ook steeds meer motorrijders en scooterrijders gaan overstag. Dit heeft verschillende redenen. Zo brengt de geavanceerde smartphone van vandaag de dag voor deze weggebruikers namelijk steeds meer voordelen met zich mee. Zo kun je de smartphone gebruiken als een navigatiesysteem, maar ook voor muziek. Voor een veilige rit is een telefoonhouder op de motor of scooter echter noodzakelijk.


Optimale bescherming van je smartphone

Een Brodit telefoonhouder voor op de motor zorgt ervoor dat je smartphone optimaal beschermd wordt. Omdat de Brodit houders verkrijgbaar zijn voor verschillende soorten covers of hoesjes kun je je telefoon in de houder bevestigen met het hoesje er omheen. Hierdoor zit de telefoon stevig op zijn plek en is deze beschermd tegen de meeste weersomstandigheden. Telefoonhouders voor motors worden verkocht voor alle merken telefoons, waaronder Samsung en Apple. Zo kun je bijvoorbeeld muziek afspelen op je iPhone tijdens het motorrijden. Met een goede telefoonhouder voor de motor ben je verzekerd van een muzikaal ritje. Het geheim zit in de bevestiging van de houder op een montagebeugel die specifiek is gemaakt voor montage op de motor. Hierop monteer je vervolgens een houder voor je telefoon. Een voorbeeld van deze ProClip montagebeugel voor de motor vind je hier.


Monteren telefoonhouder op motor

Het monteren van de telefoonhouder op je motor verloopt in principe even simpel als in een auto. Ook in dit geval hoef je slechts een paar schroeven aan te draaien. Uiteraard dien je de gebruiksaanwijzing wel bij de hand te houden. Het monteren bij een motor gebeurt met zogeheten kruiskopschroeven. Vervolgens stel je de klem gemakkelijk en stevig vast. Daarna is het de kunst om de telefoonhouder op de motor goed te plaatsen, om vallende telefoons te voorkomen. Dit zou uiteraard ontzettend zonde zijn maar om dat te voorkomen heeft Brodit een extra accessoire die je op je houder monteert, deze accessoire klemt de telefoon in de houder. Het monteren is dus simpel, maar enige oplettendheid is vereist. Bij een telefoonhouder op de scooter is het overigens hetzelfde verhaal.

Telefoonhouder opladen

Na het monteren van de telefoonhouder kun je de smartphone of iPhone gemakkelijk plaatsen. Deze kun je in de houder net zo bedienen en aflezen als voorheen. In tegenstelling tot een telefoonhouder in de auto zul je de telefoonlader op de motor op scooter dus regelmatig op moeten laden. Een optie om toch te kunnen opladen op de motor is door een 12 volt aansluiting te maken of met een MOLEX aansluiting de houder permanent voeding te geven. Het zou natuurlijk vervelend zijn als de accu onderweg leeg raakt. Nog een voordeel aan een Brodit telefoonhouder voor de motor is dat deze met het gebruik van een waterdicht hoesje toch uw mobiele apparaat kan vasthouden. Zo word je als motor- of scooterrijder misschien nat tijdens een flinke regenbui, maar blijft de smartphone beschermd. Door een waterdichte hoes of cover blijft ook de touchscreen van je mobiel volledig beschermd. Een andere mogelijkheid om je telefoon te beschermen tegen regen is het gebruiken van een watervaste houder, deze is voor verschillende maten toestellen en wordt geleverd door Brodit. Deze houder vind je hier.


Touchscreen aanraken met je motorhandschoenen

De toenemende kwaliteit van smartphones zorgt ervoor dat telefoonhouders steeds populairder worden onder motorrijders. In het verleden was het namelijk knap lastig om de touchscreen van het mobieltje te bedienen met handschoenen aan. Tegenwoordig is hier geen sprake meer van. Ook met dikke handschoenen aan kun je als motor- of scooterrijder de smartphone bedienen. Wel zo makkelijk als je bijvoorbeeld de navigatie even aan wilt passen. Ook er is gedacht aan de afloop van het motorritje. De smartphone moet namelijk gemakkelijk weer te verwijderen zijn. Net als bij de auto verloopt dit in de meeste gevallen vrij soepel. Je hoeft slechts de telefoon uit de Brodit houder te halen. Vervolgens pak je de smartphone, om het weer gewoon te gebruiken.  


Navigatie en muziek voor onderweg

Tegenwoordig kun je ook tijdens een mooie rit door de natuur genieten van alle mogelijkheden die smartphones te bieden hebben. De telefoonhouder voor de motor is namelijk praktisch en zeer functioneel. Bovendien kost het monteren op het stuur weinig tijd. Alleen bij de waterdicht, afsluitbare houder zoals hiervoor genoemd moet je na de rit even de tijd nemen om de telefoon weer van uit de houder van de motor of scooter af te halen. Toch is het een ideaal apparaat wanneer je graag nieuwe gebieden wilt ontdekken en navigatie nodig hebt. Als het moet blijft je smartphone zelfs tijdens een flinke regenbui beschermd. Zo is het helemaal heerlijk om onderweg naar je favoriete muziek te luisteren, terwijl je over de weg raast.